May 7, 2015

Interactive Mobile Ads in Google AdWords

By Alex Hollander

Zoals nu voor velen al duidelijk is, ligt er steeds meer focus op mobiel zoekverkeer en mobiel adverteren. Er is zelfs gemeten dat er nu meer mobiel zoekverkeer is dan gewoon zoekverkeer op de desktop. Voor Google is dit natuurlijk een gegeven om extra aandacht te schenken aan interactieve mobiele advertenties, om zo het mobiele zoeken nog beter te maken. Het is gebleken dat consumenten met mobiele apparaten hogere verwachtingen hebben dan eerder. Zij zien graag dat veranderingen snel worden doorgevoerd. Daarom heeft Google op basis van gebruikerservaringen bepaalde aanpassingen doorgevoerd waar de consument behoefte aan heeft. Enkele voorbeelden van deze aanpassingen zijn hier beschreven:
Auto Advertenties

Omdat ongeveer de helft van de consumenten op auto’s zoekt binnen Google afbeeldingen, heeft Google ‘Auto advertenties’ geïntroduceerd. Als je op je mobiele apparaat binnen Google naar auto’s zoekt, dan krijg je een carrousel van afbeeldingen te zien over de desbetreffende auto. Je kunt door de afbeeldingen swipen om de auto van binnen en van buiten te bekijken. Als je vervolgens op de afbeelding klikt krijg je een overzicht met alle technische specificaties van de auto. Een andere handige optie die is toegevoegd, is dat er een button met dealers onder de afbeelding staat. Door op die button te klikken krijg je meteen een overzicht met alle lokale dealers.
Hotel Advertenties

Omdat er binnen Google erg veel wordt gezocht op hotels, heeft Google ‘Hotel advertenties’ in het leven gebracht. Wanneer consumenten op hotels zoeken, willen ze graag meteen de prijzen, recensies, beschikbaarheid, Google Streetview en mooie foto’s zien. Dit is via je mobiel nu allemaal mogelijk door de speciale hotel advertenties. Je kunt nu de prijzen van verschillende hotels binnen de advertentie bekijken om vervolgens meteen bij de aanbieder te boeken. Erg handig als je op doorreis bent en je snel een hotel wilt boeken.
Hypotheek

Een huis kopen is voor veel mensen een spannende en grote beslissing. Google introduceert daarom binnenkort speciale advertenties waarbij je hypotheken met elkaar kan vergelijken. Het kan soms een erg lang en lastig proces zijn om de juiste hypotheek te vinden. Beginnend in de VS gaat Google speciale advertentiemogelijkheden uitproberen om het voor de consument makkelijker te maken om een hypotheek af te sluiten. Binnen de advertentie krijg je namelijk de mogelijkheid om hypotheekprijzen met elkaar te vergelijken, maar ook kan je direct in contact komen met een adviseur.

Het gehele artikel over de interactieve mobiele advertenties van Google AdWords kan je terugvinden op http://adwords.blogspot.com/2015/05/building-for-next-moment.html.