April 7, 2015

Local Advertising with AdWords Express

By Alex Hollander

Het bereiken van lokale klanten kan erg handig zijn wanneer je een fysieke winkel hebt of alleen diensten verleent in een bepaalde regio. AdWords Express biedt de mogelijkheid om lokaal te adverteren om zo de juiste bezoekers op je website te krijgen. Veel mensen zoeken voordat ze op pad gaan om een bedrijf of winkel te bezoeken vaak eerst online. AdWords Express is daarom de perfecte manier om relevant bezoek naar je website te trekken.
Hoe werkt AdWords Express?

De werking van AdWords Express is heel simpel. Het begint bij het selecteren van de doelgroep en het bedenken van drie tekstregels die je bedrijfsactiviteiten omvatten. Hierin kan je de dienst van je bedrijf en een aantal interessante zaken die je graag aan je klanten meegeeft verwerken. Vervolgens stel je een budget in en worden de advertenties automatisch door AdWords Express in de opgegeven regio weergegeven. Omdat je de doelgroep en bedrijfsactiviteiten hebt ingesteld hoef je verder geen zoekwoorden te kiezen. Deze worden door AdWords Express gegenereerd en dat maakt het beheren van het account een stuk makkelijker. Als iemand op de advertentie klikt wordt diegene meteen naar je website doorgestuurd. Daarnaast kan je via de advertentie ook meteen op bellen klikken, waardoor iemand direct contact met je op kan nemen.
Geen onnodige kosten

Met AdWords Express kan je zelf bepalen hoeveel je uitgeeft omdat je je eigen budget kan instellen. Je betaalt alleen als iemand op je advertentie klikt om meer informatie over je bedrijf te krijgen. Op deze manier betaal je alleen voor relevante bezoekers. Je kunt op elk moment gedurende het adverteren het budget wijzigen of de advertenties aanpassen of stopzetten.

Wil je graag meer weten over lokaal adverteren? Neem dan contact met ons op via 085-7600067 of info@secondminds.nl!